CLICK TO SEE MORE
ph. me
There is no better day to share with you my new favorite recipe than Saturday. You are still drunk from last night, and you need something to wake you up. And the best solution is to prepare the most delicious chocolate mousse ever! ;)
This chocolate mousse with raspberries is recipe from lovely Lorraine Pascale and you can find it HERE in English. I couldn't explain better than her in a million years! Its pretty much simple just follow her steps and you will have it on your table in less than 30 minutes!
Bon Appétit!
---------------------------------------------------
Nakon duže pauze, rubrika sa receptima ponovo kreće! :)
Iako sam imala jaku želju da sve korake u pripremi ispratim i fotografijom, u jednom trenutku je postalo neizvodljivo jer je oduzimalo previše vremena. Veliki broj fotografija, njihov odabir, pravljenje kolaža, učinilo je da ova rubrika padne u neki deseti plan. Ali zbog velike ljubavi prema kuvanju i želje da i taj segment podelim sa vama, kao i vaših brojnih pitanja o tome, učinilo je ponovo "živom". :)
Čokoladni mus sa malinama je prvi na listi, kao recept koji sam sa mamom spremala svakog vikenda proteklih mesec dana. Izvor: Lorraine Pascale.
Za svega 15-20 minuta dobićete neverovatno ukusan slatkiš, za koji verujem da ćete ga često pripremati.
Sastojci:
2dcl slatke pavlake
3 jaja
100gr. mlečne čokolade
100gr. čokolade za kuvanje
1 kašika kristal šećera
2 kašike šećera u prahu
maline
Priprema:
U šerpu staviti slatku pavlaku i čokoladu da se rastopi na slabijoj temperaturi ( potrebno je oko 5 minuta).
Za to vreme, umutite belanca, kada dostigne srednju čvrstinu dodajte kašiku kristal šećera, mutiti dok belanca ne postanu sjajna, potom dodati kašiku šećera u prahu, mutiti, i neposredno pre kraja dodati i drugu kašiku šećera u prahu.
U rastopljenu smesu čokolade i slatke pavlake dodati jedno po jedno žumance, umutiti ručno (mutilicom, varjačom).
Potom dodati umućena belanca, postepeno i laganim pokretima kako bi smesa ostala vazdušasta.
Sipati u činije, ostaviti da se ohladi.
Neposredno pre služenja, na vrh dodati maline i šećer u prahu.
Prijatno! :)
p.s. pored malina, može se dodati i drugo voće po želji naravno, ako isprobate javite! :)
0 comments:
Post a Comment